onsdag 4 januari 2012

Bilden av förlossning

Den bild vi har av förlossningar idag är ganska ensidiga tycker jag. På film ser vi kvinnor vars vatten går på en restaurang och som sedan i ilfart måste föras till sjukhuset där de skrikande blir förlösta medan papporna tafatt står bredvid.

När man är gravid får man ofta höra många historier om förlossningar. Inte bara av de som faktiskt upplevt dem utan från var och en som hört en häftig historia. En häftig historia är inte alltid så fin och stärkande. De är inte alltid de bästa för gravida kvinnor att höra.

Föra ett tag sedan skrev jag på vår FB- sida
Låt oss prata om det som är bra!Jag och många med mig kommer ihåg hur det är att vara gravid och mötas av många ruskiga historier om jobbiga förlossningar. Min gravida vän berättade för mig förra veckan att hon inte bara möts av hemska förlossningsberättelser utan även av personer som berättar om allt det som kan vara jobbigt med föräldraskap. - Ni kommer inte få sova på flera år. - Er relation kommer gå åt skogen.
Det är inte okey tycker jag! Graviditeten är inte rätt tillfälle för det.
Låt oss prata om det som är bra istället! Ge våra medsystrar hopp och tro och kärlek. Låt oss förmedla allt det fantastiska med att få barn!
Två gravida kvinnor kommenterade snabbt – Ja, tack!
Så låt oss!

bdp1


Problemet:


Lösningen


3 kommentarer:

  1. Ja tack säger jag med och börjar genast fundera på vad jag kan ha att säga i frågan...

    (och ja, jag hoppas också att det går bra i den där sjal-design-tävlingen! Röstningen pågår januari ut så än finns det hopp...)

    SvaraRadera
  2. Ja! Såklart! Vad bra skrivet! Jag älskar att tänka på mina förlossningar. En stark, fantastisk och en jobbig, passiv. Men ändå, de är mitt livs mest kraftfulla händelser. Vilken lycka! ( och Eva!. Jag önskar dig all lycka och avundas dig. Många kramar!)

    SvaraRadera
  3. Bra blogg! (för att sammanfatta kort :)

    SvaraRadera